Fetasalade met pistachenoten

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 25 gram alfalfa
  • 25 gram pistachenootjes gepelde
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 75 gram feta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Verdeel enkele slablaadjes over 2 borden en verdeel er de alfalfa over.
  • Hak de pistachenootjes.
  • Klop een dressing van 2½ eetlepel olijfolie, de azijn, zout en peper.
  • Snijd de feta in reepjes.
  • Klop het ei in een diep bord los.
  • Haal de feta eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Schenk het sausje over de salade.
  • Bak de fetareepjes in de rest van de olie in ± 3 minuten goudbruin, verdeel ze over de bordjes en garneer met de pistachenootjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Salade