Filet d'agenau à la Bressane

lamsfilet uit Bresse
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g lamsfilet
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • tijmpoeder
  • 1 dl witte wijn
  • 80 g boter
  • dl slagroom
  • 250 g morilles
  • 2 eetlepels vleesjus
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de knoflook, snij het teentje in de lengte in vieren en piqueer de stukjes knoflook in de uiteinden van het vlees.
  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Geef zout, peper en wat tijmpoeder over het vlees.
  • Verhit 50 g boter in een pan. sauteer hierin de filet op niet te hoog vuur gedurende 30 minuten.
  • Bedruip het vlees af en toe met enkele lepels wijn.
  • Het vlees moet gedurende de hele braadtijd bruiner worden, zonder dat het te bruin wordt.
  • Maak ondertussen de morilles schoon.
  • Snij ze in plakjes en stoof ze gedurende tien minuten in de rest van de boter in een gesloten pan.
  • Als het vlees 20 minuten heeft gebraden voegen we de morilles met hun kooknat erbij, controleren de smaak en geven er eventueel zout en flink peper bij.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Leg het op een voorverwarmde dienschaal en houd het warm.
  • Voeg de vleesjus bij de morilles en dan de slagroom.
  • Roer totdat de room dikker wordt.
  • Omring de filet met het garnituur, geef er peterselie over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk