Filet d'agenau en croûte

lamsfilet in deeg
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets a 250 g
  • 1 ei
  • 250 g spinazie
  • 150 g kippelevers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 20 g boter
  • olie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 300 g bladerdeeg
  • cognac

Instructies

  • Sauteer in wat hete olie de filets rondom kort aan.
  • Leg ze dan op een treeftje, geef er zout en peper over en laat ze afkoelen.
  • Schil de sjalot en de knoflook en hak beide fijn.
  • Verhit de boter in een pan en laat hierin de sjalot en knoflook zachtjes glazig worden zonder dat ze kleur krijgen.
  • Voeg de gewassen spinazie erbij en laat het zachtjes koken totdat het vocht verdwenen is.
  • Geef er dan zout, peper en nootmuskaat over.
  • Sauteer in de pan van het vlees de kippelevers even aan, blus ze af met een glaasje cognac en geef ze op een zeef.
  • Geef er zout en peper over.
  • Druk de levers door de zeef en roer ze glad in een kom.
  • Voeg het spinaziemengsel erbij.
  • Maak twee plakken bladerdeeg, een van 12x18 cm en een wat groter.
  • Bestrijk de kleinste met wat van het spinaziemengsel.
  • Daarop leggen we twee filets, dan weer spinaziemengsel, 2 filets en bestrijken de filets rondom met de rest van het spinaziemengsel.
  • Klop het ei los en bestrijk er de rand van het bladerdeeg mee.
  • Leg de tweede plak er over en druk de randen zachtjes aan.
  • Maak aan de bovenkant twee ronde gaatjes in het bladerdeeg.
  • Bestrijk het geheel met ei en bak het in een oven van 250 C gedurende 10 minuten.
  • Verlaag dan de temperatuur tot 220 graden en bak het nog 15 minuten.
  • Laat het daarna nog 10 minuten rusten op een warme plaats.
  • Snij het bladerdeeg met de lamsfilets in plakken en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk