Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas

Herfstige Filodeegtaartjes met Paddenstoelen, Druiven en Kaas

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg diepvries
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 300 g seizoensmelange paddenstoelen in stukjes gesneden
  • 16 rode druiven gehalveerd
  • 100 g Feta kaas verkruimeld
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ei
  • 25 g boter gesmolten
  • 1 bakje bieslook 25 g, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Laat het filodeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook gedurende 30 seconden.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Meng de gehalveerde druiven door de paddenstoelen.
  • Meng in een aparte kom de verkruimelde Feta met de crème fraîche.
  • Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg een snufje peper toe.
  • Vouw het filodeeg open en snijd het in 3 gelijke stukken.
  • Bestrijk het bovenste stuk filodeeg dun met gesmolten boter en leg het met de ingevette kant naar beneden in de ingevette ovenschaaltjes (Ø ca. 15 cm).
  • Bestrijk de rest van de filodeegvellen een voor een met boter en bedek elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is.
  • Bestrijk de overhangende randen met boter.
  • Verdeel het paddenstoelen-druivenmengsel over de schaaltjes.
  • Schep het kaasmengsel erbovenop.
  • Bak de taartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Garneer met fijngesneden bieslook voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay zou goed samengaan met dit hartige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Voorgerechten
Land van herkomst Australië