Five spice kip met paksoi en eiermie
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 grote struik paksoi of 4 kleine struikjes babypaksoi
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie
- Conimex Wok Olie
- Conimex Woksaus Chinese Five Spice
- Conimex Seroendeng
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Was en snijd de paksoi in brede repen (of halveer de kleine paksoistruikjes).
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
- Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
- Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes ca. 6 minuten.
- Voeg de paksoi toe en wok deze ca. 2 minuten mee.
- Voeg ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
- Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de five spice kip met paksoi erop.
- Strooi er seroendeng over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor een lekker knappertje en de rest van deSeroendeng om zelf nog wat extra toe te voegen.