Five spice kip met paksoi en eiermie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1 grote struik paksoi of 4 kleine struikjes babypaksoi
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Woksaus Chinese Five Spice
  • Conimex Seroendeng

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Was en snijd de paksoi in brede repen (of halveer de kleine paksoistruikjes).
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes ca. 6 minuten.
  • Voeg de paksoi toe en wok deze ca. 2 minuten mee.
  • Voeg ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de five spice kip met paksoi erop.
  • Strooi er seroendeng over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor een lekker knappertje en de rest van de
Seroendeng om zelf nog wat extra toe te voegen.

Variatietip:

Vervang de kip door roer-bakvleesreepjes of tofu. Je kunt ook reepjes verse mango met de woksaus aan de kip toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters