Flammkuchen met geitenkaas hazelnoten en honing

Flammkuchen Deluxe met Geitenkaas, Hazelnoten en Honing

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 140 g geitenkaas in dunne plakjes gesneden
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • 25 g hazelnoten grof gehakt
  • 1-2 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw de rand van het deeg ongeveer 1 cm naar binnen en druk het stevig aan.
  • Bestrijk het deeg tot aan de rand met de crème fraîche.
  • Beleg gelijkmatig met plakjes geitenkaas en rode ui.
  • Strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak in de onderste helft van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het deeg knapperig is.
  • Besprenkel voor het serveren met honing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt ook andere kaassoorten en noten gebruiken, zoals camembert en walnoten.
Serveer deze flammkuchen met een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, om de rijke smaken te complementeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch