Flammkuchen met kleurrijke tomaten

Kleurrijke Tomaten Flammkuchen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 300 g tomaten in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met crème fraîche tot aan de rand.
  • Beleg het deeg vervolgens gelijkmatig met plakjes tomaat.
  • Bak de flammkuchen onderin de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg knapperig is.
  • Druppel voor het serveren olijfolie over de flammkuchen en garneer met verse basilicumblaadjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt in plaats van tomaat ook andere kleurrijke groenten gebruiken, zoals rode of gele paprika en groene courgette.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling past goed bij deze kleurrijke tomaten flammkuchen.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch