Flan au carottes

flan van worteltjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g wortelen
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • ½ dl slagroom
  • 25 g boter

Instructies

  • Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken.
  • Kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en pureer ze in een mixer samen met de slagroom, zout, peper en de eieren.
  • Beboter vuurvaste bakjes en verdeel de wortelpuree over de bakjes.
  • Zet ze au bain marie in een oven van 160ºC.
  • Laat ze in een uur gaar worden.
  • Haal ze uit de oven, laat ze 10 minuten rusten en stort ze dan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch