Foie de veau au porto

kalfslever met port
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g kalfslever
  • 60 g boter
  • 100 g borstspek
  • dl rode port
  • tijmpoeder
  • laurierpoeder
  • kruidnagelpoeder
  • 1 varkensnet
  • 1 bouquet garni
  • ½ dl bouillon
  • 1 eidooier
  • 1 dl slagroom
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 wortel
  • 1 ui

Instructies

  • Zet het varkensnet in de week in een kom water.
  • Snij het spek in juliënne, bestrooi ze met zout en peper, geef er wat tijmpoeder over en lardeer er de lever mee met behulp van een lardeernaald.
  • Doe de lever in een kom, strooi er laurierpoeder over en kruidnagelpoeder, schenk er de port over en laat ze 2 uur marineren.
  • Draai ze vaak om.
  • Schil de ui en hak hem fijn.
  • Maak de wortel schoon en snij hem in kleine brunoise.
  • Droog het varkensnet en spreid het uit op tafel.
  • Laat de lever uitlekken, leg ze op het varkensnet en pak ze in.
  • Smelt de boter in een pan, geef er de wortel en ui bij en het bouquet garni.
  • Laat de groenten lichtjes kleuren en geef er dan de lever bij.
  • Laat deze aan alle kanten kleur krijgen en voeg er dan de bouillon en de port van de marinade bij.
  • Zet de deksel op de pan en laat zachtjes 35 minuten smoren.
  • Haal de lever uit de pan en snij ze in stukken.
  • Houd ze warm op een voorverwarmde schaal.
  • Haal het bouquet garni uit de saus, druk deze door een zeef en reduceer ze tot de helft.
  • Meng de eidooier en wat citroensap met de slagroom, doe er wat warme saus bij en geef de liaison, van het vuur af, bij de saus.
  • Breng deze op smaak met peper en zout en schenk ze over de lever.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk