Foie de veau aux oignons

kalfslever met uien
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 100 g boter
  • 3 grote uien
  • 100 g bloem
  • 1 wortel
  • tijm
  • laurier
  • peterselie
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl madera
  • tomatenpuree
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil een ui en hak die fijn.
  • Maak de wortel schoon en snij ze in kleine brunoise.
  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Smelt 40 g boter in een pan en sauteer hierin ui en wortel totdat ze kleur krijgen.
  • Strooi er 30 g bloem over en laat deze wat aanbruinen.
  • Voeg de bouillon toe en een lepel tomatenpuree.
  • Geef er tijm en laurier bij en wat peterseliestelen.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Schil de overige uien en snij ze in dunne ringen.
  • Haal deze door de bloem.
  • Als de saus klaar is passeer ze dan, zet ze weer op het vuur en geef er de helft van de madera bij.
  • Laat nog enkele minuten koken en houd ze warm.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin zachtjes aan beide kanten de lever bruin.
  • Strooi er halverwege zout en peper op.
  • Leg de plakken op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Deglaseer de braadboter met de rest van de madera, schraap alle aanbaksels goed los en geef de braadboter bij de saus.
  • Frituur in fritesvet van 180 ºC de uieringen bruin en leg ze om het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk