Franse groentetaart met rauwe ham

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg danerolles
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 zak Franse roerbakgroenten à 400 g
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 50 g zwarte olijven zonder pit grof gehakt
  • peper
  • zout
  • 100 g rauwe ham
  • 3 eieren
  • 1 beker crème fraîche à 125 ml
  • 100 g geraspte belegen kaas

Instructies

  • Bekleed de bodem en randen van een lage taart- of quichevorm (24 cm ø) met het croissantdeeg.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroenten in ± 5 minuten al omscheppend beetgaar.
  • Roer de oregano, olijven, peper en zout naar smaak door de groenten.
  • Schep de groenten op de deegbodem en verdeel de plakjes ham ertussen.
  • Klop de eieren los en roer de crème fraîche en geraspte kaas erdoor.
  • Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart uit de oven 5 minuten rusten.
  • Snijd de groententaart in punten en serveer warm.
  • Lekker met krulsla melange met knoflook-kruidencroutons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Huiswijn Rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vlees
Land van herkomst Frankrijk