Fruitbavarois

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
wachttijd 7 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakjes bosvruchtensalade á 300 g, diepvries, Frosta,
  • 5 blaadje(s) witte gelatine
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • liter slagroom
  • 100 g magere kwark naturel
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Vruchtensalade in ca. 3 à 4 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen in keukenmachine 1 pakje salade pureren.
  • Vruchtenpuree boven kom door zeef wrijven.
  • Suiker erdoor roeren.
  • In pannetje citroensap verwarmen.
  • Van vuur af goed uitgeknepen gelatine in citroensap oplossen.
  • Door vruchtenpuree roeren.
  • In bak met koud water vruchtenpuree laten afkoelen tot deze lobbig begint te worden.
  • Intussen vorm invetten.
  • Slagroom met mixer stijfkloppen.
  • Kwark door vruchtenpuree roeren.
  • Slagroom luchtig erdoor spatelen.
  • Puddingmengsel in vorm scheppen.
  • In koelkast bavarois in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Rest van vruchtensalade afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Bovenrand van bavarois voorzichtig met mes van vorm losmaken.
  • Vorm enkele seconden in warm water houden.
  • Platte schaal vochtig maken en midden op vorm plaatsen.
  • Samen keren, even schudden en bavarois op schaal laten glijden.
  • Rest van vruchtensalade rond bavarois scheppen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht