Fruitspiesjes met appel-pindasaus

Boodschappen 1-2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 kiwi's
  • 1 banaan
  • 24 marshmallows

voor de saus

  • 1 appels
  • 2 eetlepel(s) zoute pinda's
  • 6 - 8 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 8 satéstokjes of spiesjes

Instructies

  • Halveer de peer en schil deze.
  • Verwijder het klokhuis en de pitten en snij de peer in 8 partjes.
  • Besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap.
  • Schil de kiwi's en snij ze in vieren.
  • Pel de banaan en verdeel deze in 6 dikke schijfjes.
  • Schil voor de saus de appel, verwijder het klokhuis en de pitten en rasp het vruchtvlees grof.
  • Hak de pinda's.
  • Schep de ketchup, appelrasp, 2 eetlepels citroensap, pindakaas en de gehakte pinda's door elkaar.
  • Leg houten prikkers eerst even in water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
  • Prik aan elk stokje een partje peer, een marshmallow, en stukje banaan en weer een marshmallow.
  • Maak op deze manier 8 spiesjes.
  • Rooster de spiesjes even onder een grill of in een grillpan en keer ze af en toe om.
  • Serveer de saus erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fruit / Saus