Fruitspiesjes met appel-pindasaus
Boodschappen 1-2006
Ingrediënten
- 1 peer
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 kiwi's
- 1 banaan
- 24 marshmallows
voor de saus
- 1 appels
- 2 eetlepel(s) zoute pinda's
- 6 - 8 eetlepel(s) tomatenketchup
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 8 satéstokjes of spiesjes
Instructies
- Halveer de peer en schil deze.
- Verwijder het klokhuis en de pitten en snij de peer in 8 partjes.
- Besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap.
- Schil de kiwi's en snij ze in vieren.
- Pel de banaan en verdeel deze in 6 dikke schijfjes.
- Schil voor de saus de appel, verwijder het klokhuis en de pitten en rasp het vruchtvlees grof.
- Hak de pinda's.
- Schep de ketchup, appelrasp, 2 eetlepels citroensap, pindakaas en de gehakte pinda's door elkaar.
- Leg houten prikkers eerst even in water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
- Prik aan elk stokje een partje peer, een marshmallow, en stukje banaan en weer een marshmallow.
- Maak op deze manier 8 spiesjes.
- Rooster de spiesjes even onder een grill of in een grillpan en keer ze af en toe om.
- Serveer de saus erbij.