Friese boerenkool

Fryske boerekool

Friese boerenkool
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram boerenkool schoongemaakte
  • kilo aardappels
  • 2 uien
  • 200 gram mager rookspek
  • 2 speklappen
  • 4 rundersaucijsjes
  • 1 eetlepel(s) azijn

Instructies

  • Kook de boerenkool met 3 deciliter water 15 minuten in een ruime pan.
  • Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op.
  • Kook alles in 25 minuten gaar.
  • Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gram bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar.
  • Blus het bakvet af met de azijn en 2 deciliter water en laat het aan de kook komen.
  • Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Land van herkomst Friesland / Nederland