Romige Fusilli met Zalm en Snijbonen

Geniet van deze verrukkelijke romige fusilli met zalm en snijbonen, een heerlijk gerecht met een vleugje Italiaanse flair!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g fusilli pasta
  • 600 g snijbonen 2 dozen diepvries
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml melk
  • 1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus 70 g
  • 1 blik roze zalm 418 g, uitgelekt en graatjes verwijderd

Instructies

  • Kook de fusilli pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de snijbonen gedurende 5 minuten in een pan met kokend water.
  • Giet af en zet opzij.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte uien tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg 250 ml water, melk en de mix voor roomsaus toe aan de pan met uien.
  • Laat zachtjes 2 minuten koken.
  • Voeg de uitgelekte zalm toe aan de saus en verwarm het geheel.
  • Meng de gekookte fusilli pasta met de snijbonen en verdeel het over vier borden.
  • Schenk de romige saus met zalm over de fusilli en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zalm
Land van herkomst Italië