Fyllo-Quorntaartjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 75 gram boter + extra boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika in blokjes
  • ½ eetlepel(s) tijm
  • 50 gram bloem
  • ½ liter kruidenbouillon blokje
  • 400 gram Quornstukjes
  • 200 gram hele gepelde kastanjes blik of vers
  • zout peper
  • 11 vellen fyllodeeg diepvries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de kastanjechampignons in vieren en bak ze in 25 gr van de boter al omscheppend bruin.
  • Neem de paddestoelen uit de pan.
  • Fruit de ui, de rode paprika en de tijm in de rest van de boter.
  • Bestrooi dit met de bloem en bak alles al omscheppend nog 1 minuut.
  • Voeg al roerend beetje bij beetje de kruidenbouillon toe tot een saus ontstaat.
  • Voeg de Quorn-stukjes, de hele kastanjes en de champignons toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de vulling over 4 ingevette ovenschaaltjes (of 1 grote) en dek af met 5 op elkaar gelegde, op maat gesneden vellen fyllodeeg, elk bestreken met gesmolten boter.
  • Snijd nog 6 vellen fyllodeeg in stukken, bestrijk met boter, 'kreukel' ze iets op
  • en decoreer hier de taartjes mee.
  • Bak de taartjes in 25-30 minuten in de oven goudbruin en krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch