Gado gado met Quornsaté en boontjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 200 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • komkommer
  • ½ paksoi
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 groene paprika
  • 150 gram taugé
  • 1 rode ui
  • olie
  • 1 pakje Quornsaté
  • 1 bak Javaanse satésaus Conimex
  • seroendeng
  • 1 zak kroepoek

Instructies

  • Kook de rijst 8 minuten in ruim water en laat uitlekken.
  • Kook de krieltjes 15 minuten en de eieren 7 minuten.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Blancheer 4-8 paksoibladeren 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze koud.
  • Schaaf de komkommer in plakjes.
  • Snijd de rest van de paksoi in reepjes.
  • Haal de boontjes af, halveer ze en kook ze 5 minuten.
  • Snijd de paprika in repen, snipper de rode ui en zoek de taugé uit.
  • Fruit de ui in wat olie, voeg de Quornsaté, paprika en gesneden paksoi toe en roerbak dit 5 minuten.
  • Bereid de saus.
  • Leg op elk bord een koolblad, schep daar rijst op en verdeel er de aardappelen, groenten en Quornsaté over.
  • Schep er wat pindasaus over, leg er de eihelften en wat komkommerplakjes bij en bestrooi de stapeltjes met seroendeng en gebroken kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch