Garam masala 1

Garam masala is een beroemd kruidenmengsel uit de Indiase keuken, dat per streek en per gerecht verschilt. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt alleen gemaakt voor de export. Met de volgende kruiden maakt u de basis garam masala (2 maanden houdbaar):
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels komijnzaadjes
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 eetlepels korianderzaadjes
  • 2 theelepel karwijzaadjes
  • theelepel kardemomzaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • ½ nootmuskaatbol fijngeraspte

Instructies

  • Rooster alles al roerend ± 2 minuten in een droge koekenpan en maal het fijn in een blender of koffiemolen.
  • Of gebruik alle kruiden in poedervorm.
  • Door te spelen met de ingrediënten kunt u de smaak van de garam masala

Notities / Tips / Wijnadvies

variaties

Het mengsel wordt geler met kurkuma of saffraan.
Met gedroogde rode pepertjes wordt het scherper.
Door de garam masala smeuïg te maken met olie krijgt u 'currypasta's'.
Het kruidenmengsel is dan ook als marinade te gebruiken voor vlees of kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels
Land van herkomst India