Garnalen kroketjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 0.5 kilo garnalen ongepeld, jawel
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • halve liter melk
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 50 gram gemalen kaas
  • bloem
  • peper en zout
  • paneermeel
  • olijfolie

Instructies

  • Garnaaltjes pellen.
  • Uiteraard het afval niet weggooien!!
  • Hou enkele garnalen opzij voor garnituur.
  • Breng de melk aan de kook neem van het vuur.
  • Gooi daar dan de schillen en de koppen in.
  • Half uurtje laten trekken.
  • Daarna door de zeef.
  • Maak de roux:
  • Boter smelten en bloem er bij, Daarbij de bouillon melk erbij
  • Blijven roeren tot alles pruttelt en dan nog 2 minuutjes doorroeren
  • Garnalen erbij gooien, een eierdooier, citroensap (van een halve citroen volstaat, anders wordt het te zuur) en kaas. Op smaak maken met peper en zout.
  • Leg op je bakplaat een stuk bakpapier en boter het in.
  • Daar het deeg een 2 à 3 cm dik op uitstorten en alles laten afkoelen. Vervolgens nachtje (of dagje, afhankelijk van wanneer je er aan begint, hoe dan ook: 8 uur) afgedekt in de koelkast.
  • Kroketjes snijden en dan panere, bloem, eiwit en paneermeel.
  • Kroketjes bakken (170 graden).
  • Eet smakelijk.. en jammie 🙂
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Vis / Warme hapjes / Zeevruchten