Garnaaltjes pellen.
Uiteraard het afval niet weggooien!!
Hou enkele garnalen opzij voor garnituur.
Breng de melk aan de kook neem van het vuur.
Gooi daar dan de schillen en de koppen in.
Half uurtje laten trekken.
Daarna door de zeef.
Maak de roux:
Boter smelten en bloem er bij, Daarbij de bouillon melk erbij
Blijven roeren tot alles pruttelt en dan nog 2 minuutjes doorroeren
Garnalen erbij gooien, een eierdooier, citroensap (van een halve citroen volstaat, anders wordt het te zuur) en kaas. Op smaak maken met peper en zout.
Leg op je bakplaat een stuk bakpapier en boter het in.
Daar het deeg een 2 à 3 cm dik op uitstorten en alles laten afkoelen. Vervolgens nachtje (of dagje, afhankelijk van wanneer je er aan begint, hoe dan ook: 8 uur) afgedekt in de koelkast.
Kroketjes snijden en dan panere, bloem, eiwit en paneermeel.
Kroketjes bakken (170 graden).
Eet smakelijk.. en jammie 🙂