Garnalen met cashewnoten op oosterse wijze

Garnalen met cashewnoten op oosterse wijze

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 gram cashewnoten
  • 2 el arachideolie
  • 2 lente ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bospeen
  • ½ blikje mais
  • 100 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram grote garnalen of gamba's
  • 1 tl maïzena
  • 1 el sojasaus
  • 25 ml kippenbouillon
  • 90 gram doperwten
  • ¼ rode peper
  • rijst

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de bosui in kleine ringetjes.
  • Snijd de bleekselderij in ringetjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snijd het stukje rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
  • Snijd vervolgens in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in stukjes.
  • Snijd een stukje van het steeltje van de champignons.
  • Verwijder eventueel vuil met een stukje keukenpapier en snijd in plakjes.
  • Pel zo nodig de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
  • Verwarm een koekenpannetje en rooster de cashewnoten.
  • Bewaar ze voor later.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak 3 à 4 de wortel, bleekselderij en de mais.
  • Roer af en toe door.
  • Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de champignons toe en bak de mee tot ze een kleurtje krijgen.
  • Garnalen met cashewnoten op oosterse wijze
  • Voeg de knoflook, doperwten en de garnalen toe.
  • Bak de garnalen aan beide zijden zo'n 3 minuten per kant tot ze mooi licht roze zijn.
  • Meng in een kommetje de sojasaus en de bouillon.
  • Meng hier de maïzena toe en meng dit tot een papje.
  • Voeg dit papje toe. Voeg dan de rode peper toe en laat nog 2 minuten mee verwarmen.
  • Verdeel de rijst en het garnalenmengsel over de borden en garneer met de cashewnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters