Garnalencurry 2

AllerHande september 2001
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 bak cocktailgarnalen à 125 g
  • ½ eetlepel(s) milde currypasta pot à 283 g
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ½ theelepel kardemomfruit gemalen
  • 2 eetlepel(s) zure room
  • 200 ml kokosmelk
  • zout

Instructies

  • Uien en knoflook pellen en gember schillen.
  • In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren.
  • Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Garnalen op bord scheppen.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren.
  • Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten.
  • Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat.
  • Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst en mango- of tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India