Garnalencurry uit Sri Lanka

Porties: 6 -8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 dl kokosmelk
  • 1 eetlepel uiringen
  • 1 groene chilipeper van zaadjes ontdaan en fijgehakt
  • 1 theelepel gemberwortel geraspte verse
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ theelepel fenegriek gemalen
  • 5 kerrieblaadjes en/of 1 fijngehakte stengel citroengras
  • ½ theelepel kurkuma
  • 500 gram garnalen diepvries
  • 2 theelepels limoensap of citroensap
  • zout

Instructies

  • (Laat diepvriesgarnalen ontdooien) en laat de garnalen goed uitlekken.
  • Giet de helft van de kokosmelk in een pan met een dikke bodem.
  • Voeg de uienringen, chilipeper, gemberwortel en specerijen toe,
  • Roer alles goed door elkaar en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Doe er de garnalen en de rest van de kokosmelk bij, breng alles weer aan de kook.
  • Zet het vuur wat lager en laat het gerecht in de onafgedekte pan zachtjes doorkoken tot de saus is gebonden.
  • Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg het limoen- of citroensap toe, breng het de curry met wat zout op smaak en laat alles nog 3 minuten doorwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er gekookte rijst of mie bij.
 
De garnalen moeten worden gepeld, maar het is belangrijk, dat u de staartje slaat zitten, omdat die bijdragen aan de smaak van het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India