Garnalencurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg garnalen grote bijvoorbeeld kreeftgarnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 4 lente-uitjes in grote stukken
  • 2 groene pepers in stukjes / zonder pitjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel koriander
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ¼ theelepel mosterdzaad
  • dl kokosroom
  • 100 gram korianderblaadjes in stukjes

Instructies

  • Pel de garnalen.
  • Maal de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de pepers in een keukenmachine fijn tot een moes.
  • Doe de moes in een (steel)pan en bak het 2 minuten.
  • Voeg de koriander, het venkelzaad, het mosterdzaad en de kokosroom toe en kook dit 3-4 minuten.
  • Voeg dan ⅛ liter water toe en kook het op matig vuur nog eens 4 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak tot de garnalen mals zijn.
  • Roer de fijngehakte korianderblaadjes erdoor en serveer direct met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India