Garnalentaartje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 4 ei
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 dl room
  • 3 eetlepel(s) water
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zout
  • 50 g geraspte kaas
  • 3 gesneden bosuitjes
  • 2 Spaanse peper
  • 250 g garnalen

Instructies

  • Verwarm de oven op 200° C.
  • Boter in kleine stukjes snijden; bloem zeven, boter, olie en zout mengen met een krabbetje; water toevoegen tot dat je een bal van het deeg kan vormen; laat deeg in folie ± 20 à 30 minuten rusten in koelkast.
  • Deeg uitrollen (3 mm dik), uitsteken en in de vorm doen.
  • Meng eieren, melk, room en knoflook en weinig zout; verdeel kaas, ui, peper (fijngesnedeen garnaaltjes over de deegbodem en giet eimengsel erover.
  • Afbakken op 200° C in 30 à 40 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis / Zeevruchten