Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- Arachideolie
- 2 teentjes look versnipperd
- 1 soeplepel gember verse / versnipperd
- 2 Spaanse pepers zonder zaad en in reepjes gesneden
- 75 g Breydelham Elite in reepjes versneden
- 1 kipfilet in plakjes gesneden
- 16 gambas gepelde / staart niet verwijderd
- 100 g mange touts peultje(in reepjes gesneden
- 200 g sojascheuten
- 50 g bieslook
- 450 g mie gekookt
- 30 g sojasaus donkere
- 15 g oestersaus geroosterde
- 10 g sesamolie
- 2 lente uitjes versneden
- Peper
- Verse koriander
- zout
Instructies
- Verwarm de olie in de wok en fruit de look, gember en Spaanse peper gedurende 1 minuut.
- Voeg Breydelham, gamba, kipfilet en mange tout toe en bak tot ze volledig gaar zijn.
- Giet dit in een kom en houd apart.
- Voeg wat olie in de wok en roerbak de sojascheuten en bieslook gedurende 2 minuten.
- Voeg de mie toe. Kruid af met de sojasaus, oestersaus en peper.
- Voeg het vlees terug toe en roerbak tot alles goed opgewarmd is.
- Voeg als allerlaatste de sesamolie toe, kruid indien nodig bij met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Presentatie:
Garneer met wat verse koriander.