Gebakken eihartjes

AllerHande april 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit-casinobrood
  • eetlepel boter of margarine
  • 4 eieren
  • ½ zakje friséesla gemengd
  • zout
  • versgemalen peper
  • ½ bakje tuinkers

Instructies

  • Met steker hartjes uit brood steken.
  • Steker in koekenpan zetten en klontje boter hierin verhitten.
  • Ei erin breken en op laag vuur in 5 à 8 minuten gaar bakken.
  • Eihartje uit pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.
  • Rest van eieren op zelfde wijze bakken.
  • Intussen broodhartjes roosteren.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Broodhartjes op sla leggen, eihartjes erover verdelen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tuinkers erboven fijnknippen.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met verschillende vormen kunnen gevarieerde eitjes gebakken worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Brunch / Ei / Lunch
Feestdagen etc Valentijnsdag