Gebakken konijnelever met Luikse stroop en bananekroketjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 rijpe bakbananen
  • 2 eieren
  • een scheutje olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 20 eindjes spaghetti van ± 3 cm
  • 4 konijnelevers
  • boter
  • 1 eetlepel griessuiker
  • 1 theelepel frambozenazijn
  • 20 blaadjes citroenmelisse
  • 2 eetlepels Luikse stroop peren of gemengde
  • ½ citroen het sap er van
  • peper
  • zout

Instructies

  • Pel de bananen, snijd de uiteinden af en verdeel elke banaan in 5 gelijke cilindertjes.
  • Klop de eieren met een scheutje olie los.
  • Wentel de bananecilinders achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het paneermeel en steek in elk banaankroketje een eindje spaghetti.
  • Kruid de konijnelevers met peper en zout en bak ze in boter.
  • Strooi er de suiker over en laat die 3 minuten karameliseren.
  • Deglaceer de braadjus op het allerlaatste ogenblik met de frambozenazijn.
  • Bak de kroketten net voor het serveren in frituurolie goudgeel en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Steek naast elk stengeltje spaghetti een blaadje munt of melisse.
  • Smelt de stroop in 3 eetlepels heet water en voeg het citroensap toe.
  • Verdeel de saus over 4 warme borden, schik een konijnelever in het midden en schik er 5 bananekroketjes rond.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst België