Gebakken oesters met citrusdressing

Porties: 12 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • 1 sjalotje
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn
  • 125 ml olijfolie
  • 12 oesters
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • 2 eetlepel(s) bloem

Materialen:

Instructies

  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Citroen en sinaasappel onder koud water schoonborstelen.
  • Helft van schil van citroen en sinaasappel boven kom raspen.
  • Citroen en sinaasappel uitpersen. Citroenrasp en -sap, sinaasappelrasp en -sap, azijn en 1 dl olijfolie in kom tot sausje kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Oesters openen met oestermes, oesters eruit nemen en vocht opvangen en zeven.
  • Vocht aan dressing toevoegen.
  • Oesters op keukenpapier laten uitlekken.
  • Veldsla over bord verdelen.
  • Besprenkelen met ⅓ deel van dressing.
  • Bloem mengen met zout en peper.
  • Oesters door bloem halen.
  • Overtollige bloem afschudden. In pan rest van olie verhitten.
  • Oesters op schuimspaan leggen en in olie laten glijden.
  • In ca. 1½ minuut goudbruin bakken, halverwege keren.
  • Oesters op veldsla leggen. ¼ deel van dressing over oesters sprenkelen.
  • Rest van dressing apart serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk