Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 1 sjalotje
- ½ citroen
- ½ sinaasappel
- 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn
- 125 ml olijfolie
- 12 oesters
- 1 zakje veldsla 75 g
- 2 eetlepel(s) bloem
Materialen:
- oestermes
- keukenpapier
Instructies
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- Citroen en sinaasappel onder koud water schoonborstelen.
- Helft van schil van citroen en sinaasappel boven kom raspen.
- Citroen en sinaasappel uitpersen. Citroenrasp en -sap, sinaasappelrasp en -sap, azijn en 1 dl olijfolie in kom tot sausje kloppen.
- Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Oesters openen met oestermes, oesters eruit nemen en vocht opvangen en zeven.
- Vocht aan dressing toevoegen.
- Oesters op keukenpapier laten uitlekken.
- Veldsla over bord verdelen.
- Besprenkelen met ⅓ deel van dressing.
- Bloem mengen met zout en peper.
- Oesters door bloem halen.
- Overtollige bloem afschudden. In pan rest van olie verhitten.
- Oesters op schuimspaan leggen en in olie laten glijden.
- In ca. 1½ minuut goudbruin bakken, halverwege keren.
- Oesters op veldsla leggen. ¼ deel van dressing over oesters sprenkelen.
- Rest van dressing apart serveren.