Kook de tagliatelle in een ruime pan kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Daarnaast in een tweede pan alvast water aan de kook brengen voor de asperges.
In een koekenpan 1½ eetlepel olijfolie verhitten en hierin de sjalot en de knoflook glazig fruiten.
Voeg de gepelde tomaten toe en laat de saus 5 minuten pruttelen.
Bind ondertussen voorzichtig met het kokstouw op elke slibtong 2 citroenplakjes vast.
In een tweede koekenpan 1½ eetlepel olijfolie en 1½ eetlepel boter verhitten en op een matig vuur hierin de slibtongetjes aan beide zijden gaar bakken.
Kook de asperges beetgaar in 5 a 10 minuten en spoel ze kort onder koud water af.
Aan de tomatensaus de olijfringetjes, kappertjes en kervel toevoegen in 1 minuut laten mee warmen.
Verdeel de tagliatelle en asperges over 4 borden.
Schep er wat saus op en leg op elk bord een slibtong.