Gebakken slibtong met tagliatelle

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen in 8 flinterdunne plakjes gesneden
  • 4 slibtongetjes
  • 800 g groene asperges
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 groot tomaat
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 16 olijven in plakjes gesneden
  • eetlepel(s) kappertjes
  • 2 eetlepel(s) kervel fijngesneden
  • 500 g tagliatelle
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de tagliatelle in een ruime pan kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Daarnaast in een tweede pan alvast water aan de kook brengen voor de asperges.
  • In een koekenpan 1½ eetlepel olijfolie verhitten en hierin de sjalot en de knoflook glazig fruiten.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en laat de saus 5 minuten pruttelen.
  • Bind ondertussen voorzichtig met het kokstouw op elke slibtong 2 citroenplakjes vast.
  • In een tweede koekenpan 1½ eetlepel olijfolie en 1½ eetlepel boter verhitten en op een matig vuur hierin de slibtongetjes aan beide zijden gaar bakken.
  • Kook de asperges beetgaar in 5 a 10 minuten en spoel ze kort onder koud water af.
  • Aan de tomatensaus de olijfringetjes, kappertjes en kervel toevoegen in 1 minuut laten mee warmen.
  • Verdeel de tagliatelle en asperges over 4 borden.
  • Schep er wat saus op en leg op elk bord een slibtong.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis