Gebakken vis met roergebakken groene asperges

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zakken halve kriel met rozemarijn à 425 g
  • eetlepel(s) mediterrane roerbakolie
  • 250 g sjalotten
  • 500 g groene asperges
  • 2 eetlepel(s) versgeperst citroensap
  • dl tuinkruidenbouillon van een tablet
  • versgemalen peper
  • zout
  • 500 g zalmfilet in 4 stukken

Instructies

  • Doe de krieltjes in een ovenschaal en schep er 2 eetlepels van de olie door.
  • Rooster de krieltjes 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
  • Pel de sjalotten en halveer ze.
  • Was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de rest in stukjes van ± 4 cm.
  • Verhit 2½ eetlepel van de olie in een wok en roerbak de sjalotten ± 5 minuten op een halfhoog vuur.
  • Voeg de asperges toe en roerbak ze ± 5 minuten mee.
  • Roer het citroensap en de bouillon erdoor en laat de groenten al omscheppend beetgaar worden.
  • Bestrijk de vis met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Grill hem in een grillpan aan beide kanten bruin en naar wens rosé of net gaar.
  • Breng de groente op smaak met peper en zout en serveer met de krieltjes en de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken / Vis