Gebakken vis met tagliatelle
Ingrediënten
- 1 bos worteltjes
- 2 limoenen
- 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken
- versgemalen peper
- zout
- 2 eetlepel(s) tarwebloem
- 350 g tagliatelle
- 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 20 g boter
- 1 schaaltje verse peterselie à 15 g fijngehakt
Instructies
- Snijd de worteltjes van het loof maar laat 1 cm van het groen zitten.
- Boen de worteltjes schoon.
- Boen de limoenen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers ze uit.
- Druppel 2 eetlepels limoensap over de vis en laat hem ± 15 minuten liggen.
- Dep de vis droog, bestrooi met peper en zout naar smaak en wentel de stukken vis door de bloem.
- Klop het overtollige bloem eraf.
- Kook de worteltjes in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
- Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
- Giet de tagliatelle af en schep er de rest van het limoensap, de rasp, de boter en 2/3 deel van de peterselie door.
- Strooi de rest van de peterselie over de afgegoten worteltjes en serveer met de vis.