Gebakken zeebaars

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg zeebaars schoongemaakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 3 sjalotjes
  • 1 theelepel gemberwortel geraspte
  • 1 teentje knoflook
  • snufje suiker
  • zout

Instructies

  • Kerf de vis aan beide kanten met een scherp mes 3 keer diagonaal in.
  • Leg de vis dan in een ovenschaal.
  • Pel de sjalotjes en snijd deze in ringen
  • Pel het knoflookteentje en snipper deze heel fijn.
  • Roer in een kommetje de sherry en sojasaus door elkaar en schep er de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, suiker en zout door. Schep dit mengsel over de vis.
  • Bak de vis in ongeveer 20 – 30 minuten (afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar.
  • De zeebaars is gaar zodra het visvlees uit elkaar valt als u er met een vork aan komt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Oosters