Gebraden Fazant met Herfstige Vulling

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 fazant-hennen
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 4 teentjes knoflook geplet
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel boter
  • 80 gram fijngesneden sjalotten
  • 100 gram champignons in vieren
  • 40 gram ontbijtspek in blokjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 300 gram bloem
  • Snufje suiker

Instructies

  • Wrijf de fazanten van binnen en buiten in met zout en peper.
  • Stop de knoflook en tijm in de holte van de fazanten.
  • Bak de fazanten in een koekenpan in olie en boter goudgeel rondom, waarbij je beide poten gedurende 5 minuten bakt.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de fazanten met de borst naar boven in een ovenvaste (gietijzeren) braadpan.
  • Voeg sjalotten, champignons en spek naast de fazanten toe.
  • Schenk de kippenbouillon erover en breng aan de kook.
  • Meng bloem met een snufje suiker en kneed er zoveel water doorheen tot een soepel deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tot een slang (4 cm doorsnede) en leg het op de rand van de pan.
  • Sluit de pan af met een deksel.
  • Braad de fazant in de oven gedurende ongeveer 18 minuten.
  • Laat de fazant vervolgens in de afgedekte pan gedurende 10 minuten rusten.
  • Hak de deegrand los.
  • Snijd de borsten en poten van de fazant los.
  • Zeef het braadvocht goed uit en schenk het over de fazantdelen in de braadpan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u dit  recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Wild