Gefrituurde thaise visballetjes

Porties: 25 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g kabeljauwfilet
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • theelepel serehpoeder
  • 2 eetlepel(s) Thaise vissaus
  • 1 ei
  • 3 eetlepel(s) geraspte kokos
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • olie om te frituren

Instructies

Voorbereiden:

  • Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Pepers in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Gemberwortel schillen en in stukjes snijden.
  • In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren.
  • Vis toevoegen en fijn pureren.
  • Ei, kokos en maïzena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maïzena toevoegen.)
  • Vismengsel op smaak brengen met zout.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereiden:

  • Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C.
  • Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen.
  • Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren.
  • Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren.
  • Lekker met Thaise chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Thailand