Gefrituurde vis

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • tempurameel tempura battermix, toko
  • 2 pijlinktvissen in ringetjes
  • 300 gram garnalen gepelde grote
  • 12 verse ansjovis opengesneden of kleine sardientjes

Instructies

  • Maak tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olie tot ± 180°c.
  • Haal de vissoorten eerst door het tempurabeslag en frituur ze daarna 2-3 minuten in de hete olie.
  • Serveer de gefrituurde vissoorten met knoflookmayonaise of met een kruidige groene mayonaise.

Knoflookmayonaise

  • Meng 200 gr mayonaise met 4 geperste teentjes knoflook, zout, peper en 1-2 theelepels citroensap.

Groene mayonaise

  • Meng 200 gr mayonaise met 4 fijngehakte ansjovisfilets, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, ½ theelepel fijngesneden tijmblaadjes, zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje