Geglazuurde Amandel-Chocolade Tulband

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 60 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 2 ½ dl melk
  • 150 gram chocolade
  • ½ dl slagroom
  • 75 gram hele amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef bloem, bakpoeder en zout samen.
  • Klop boter en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend.
  • Spatel geleidelijk het bloemmengsel, gemalen amandelen en melk door het botermengsel tot alles goed is vermengd.
  • Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten, of tot een metalen pen er schoon uitkomt als je erin prikt.
  • Laat de tulband 5 minuten rusten en stort hem vervolgens op een rooster om af te koelen.
  • Smelt chocolade en slagroom au bain-marie, laat het iets afkoelen.
  • Laat het glazuur op een onregelmatige manier over de tulband druipen en bestrooi met hele amandelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.

Voedingswaarden

koolhydraten: 500 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst