Geglazuurde Amandel-Chocolade Tulband
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 60 gram zachte boter
- 125 gram suiker
- 2 eieren losgeklopt
- 100 gram gemalen amandelen
- 2 ½ dl melk
- 150 gram chocolade
- ½ dl slagroom
- 75 gram hele amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef bloem, bakpoeder en zout samen.
- Klop boter en suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend.
- Spatel geleidelijk het bloemmengsel, gemalen amandelen en melk door het botermengsel tot alles goed is vermengd.
- Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
- Bak in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten, of tot een metalen pen er schoon uitkomt als je erin prikt.
- Laat de tulband 5 minuten rusten en stort hem vervolgens op een rooster om af te koelen.
- Smelt chocolade en slagroom au bain-marie, laat het iets afkoelen.
- Laat het glazuur op een onregelmatige manier over de tulband druipen en bestrooi met hele amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Voedingswaarden
koolhydraten: 500 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g