Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram macaroni
- 100 gram tonijn uit blik
- 6 grote garnalen
- 50 gram geraspte kaas
- 150 gram tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 ui
- peterselie
- paneermeel
- zout
- peper
- suiker
Instructies
- Zet alle benodigdheden klaar.
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
- Snijd de garnalen in stukjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de peterselie fijn.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 250°c
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalenstukjes.
- Voeg de tonijn toe met een snufje suiker.
- Voeg de ui en wat gesneden peterselie toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de kurkuma, tijm en oregano.
- Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Meng de inhoud van de koekenpan met de macaroni.
- Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes.
- Bestrooi met de geraspte kaas en daarna met paneermeel.
- Garneer met een paar plukjes peterselie.
- Zet de schaaltjes in de oven en laat 15 minuten gratineren.
- Serveer de schaaltjes op een bord.
Voedingswaarden
Calories: 591 kcal