Romige Gegratineerde Mosselschotel met Champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 150 g verse champignons in plakjes gesneden
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 kopjes dikke bechamelsaus
  • 25 g roomboter
  • Paneermeel

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
  • Spoel ze vervolgens af met koud water en haal de mosselen uit de schelpen.
  • Meng de mosselen met de plakjes champignons en de dikke bechamelsaus.
  • Verdeel het mosselmengsel over 4 kleine ovenschaaltjes of een grote vuurvaste schaal.
  • Bestrooi het gerecht royaal met paneermeel en geraspte kaas.
  • Leg hier en daar kleine klontjes roomboter.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Gratineer de mosselen in de hete oven totdat de kaas goudbruin is en het paneermeel knapperig is, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Serveer de gegratineerde mosselen direct uit de oven en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis / Zeevruchten