Gegratineerde venkel met kruidige kipfilet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • zout
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • peper versgemalen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 100 g pizzakaas Finello
  • 1 duobak krieltjes à 700 g

Instructies

  • Maak de venkel schoon, verwijder het groen (houd desgewenst apart voor de garnering) en een plakje van de onderkant en snijd de knollen in partjes.
  • Kook de venkel in een bodempje water met zout 10 minuten en giet af.
  • Bestrooi de kipfilets met peper en zout en wrijf ze rondom in met de kerriepoeder.
  • Verhit de helft van de olie en bak de kipfilets goudbruin en gaar.
  • Leg de venkel in een lage ovenschaal, bestrooi met de pizzakaas en peper naar smaak en gratineer er in een voorverwarmde oven (200 ºC) een goudbruin korstje op.
  • Bak de krieltjes in de rest van de olie knapperig gaar.
  • Serveer de gegratineerde venkel met de kruidige kipfilet en gebakken krieltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Ovenschotel