Gegratineerde venkelschotel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • zout peper
  • 1 kleine ijsbergsla
  • 150 gram blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola bleu d'Auvergne of Danish blue) in dunne plakken
  • 1 deciliter crême fraiche

Extra nodig:

Instructies

  • Snijd de venkelknollen in plakken (bewaar het venkelgroen) en kook ze ± 5 minuten in water met zout.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Snijd ook de krop ijsbergsla in plakken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg in de ovenschaal om en om plakken venkel, ijsbergsla en kaas.
  • Houd enkele plakjes kaas apart en verkruimel die over de schotel.
  • Roer de crème fraîche met zout en peper los en schenk dit over de inhoud van de schaal.
  • Bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven en strooi er voor het serveren het venkelgroen over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch