Gegrild Mongolisch lamvlees

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 30 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels droge sherry
  • eetlepel sojasaus licht
  • 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 600 g lamsboutlapjes Ó la minute
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien in ringen

Instructies

Voorbereiden

  • In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen.
  • Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen.
  • Minimaal 30 min. laten marineren.

Bereiden

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
  • Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken.
  • Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper.
  • Uiringen erover verdelen.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst China / Mongolië