Gegrild Mongolisch lamvlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels droge sherry
- 1½ eetlepel sojasaus licht
- 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g lamsboutlapjes Ó la minute
- 1 eetlepel olie
- 2 uien in ringen
Instructies
Voorbereiden
- In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen.
- Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen.
- Minimaal 30 min. laten marineren.
Bereiden
- Ovengrill voorverwarmen.
- Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
- Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
- In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken.
- Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper.
- Uiringen erover verdelen.
Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 19 g