Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade

Boodschappen 10-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 1 dl olijfolie
  • zout
  • 200 g tonijn op olie uitgelekt
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 eetlepel(s) bladpeterselie fijngesneden
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 g rucola veldsla, of frisée, gewassen

Instructies

  • Snij de aubergines in de lengte op gelijkmatige plakken van een ½ cm dik.
  • Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord.
  • Leg er een vel plastic folie op en dan weer een laag aubergineplakken.
  • Dek af met plastic folie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld)
  • en laat ze 30 minuten zo staan.
  • Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kunt u de plakken beter grillen.
  • Vet niet de grillpan, maar de aubergines met olie in.
  • Verhit de pan en grill de plakken aubergine in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Meng de tonijn met de mayonaise, crème fraîche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met peper.
  • Leg wat sla op elke aubergineplak en schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op.
  • Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Vis