Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
Boodschappen 10-2006
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 1 dl olijfolie
- zout
- 200 g tonijn op olie uitgelekt
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) crème fraîche
- 1 eetlepel(s) kappertjes
- 2 eetlepel(s) bladpeterselie fijngesneden
- versgemalen zwarte peper
- 50 g rucola veldsla, of frisée, gewassen
Instructies
- Snij de aubergines in de lengte op gelijkmatige plakken van een ½ cm dik.
- Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord.
- Leg er een vel plastic folie op en dan weer een laag aubergineplakken.
- Dek af met plastic folie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld)
- en laat ze 30 minuten zo staan.
- Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kunt u de plakken beter grillen.
- Vet niet de grillpan, maar de aubergines met olie in.
- Verhit de pan en grill de plakken aubergine in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Meng de tonijn met de mayonaise, crème fraîche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met peper.
- Leg wat sla op elke aubergineplak en schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op.
- Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.