Gegrilde kalfsoesters met rucola en parmezaanse kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 kalfsoesters van de bovenbil
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui in dikke schijven gesneden
  • 1 vleestomaat in dikke schijven gesneden
  • 150 g rucola gewassen
  • 4 eetlepel(s) parmezaanse kaas geschaafd
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Neem de kalfsoesters een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
  • Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met de helft van de olijfolie en grill ze, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen.
  • Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
  • Grill de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper.
  • Vermeng de rucola met de parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de resterende olijfolie.
  • Leg een kalfsoester op een warm bord, schep er het slamengsel op en achtereenvolgens een tweede kalfsoester en schijven gegrilde ui en tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Kalfsvlees / Vlees