Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenfilet in gelijke plakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ citroen rasp ervan
  • 50 g walnoten grof gehakt en geroosterd
  • 6 stengels bleekselderij in smalle boogjes
  • 1 appels geschild en in blokjes
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 75 g blauwe kaas verbrokkeld (roquefort of danish blue)

voor de dressing

  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) magere yoghurt
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie.
  • Bestrooi ze rondom met citroenrasp.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan ca 1 minuut.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de bleekselderij met het fruit, noten, kaas en dressing.
  • Bak of grill de kalkoen in ca 3 minuten per kant.
  • Serveer de salade erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.
Variatietip: Neem in plaats van blauwe kaas door zachte geitenkaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen