Gegrilde kalkoenspiesjes

Gegrilde kalkoenspiesjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de marinade van groene kruiden

  • 400 ml olijfolie
  • 4 teentjes Knoflook uitgeperst
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 bosje bieslook fijngehakt

Voor de knoflookmayonaise

  • 400 gram mayonaise
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 100 ml gembersiroop
  • 100 ml slagroom
  • peper
  • zout

Voor de gegrilde kanloekspiesjes

  • 10 spiesjes kalkoenfilet
  • 150 gram spekjes uitgebakken
  • 50 ge gebakken uitjes

Voor de salsa rosso

  • 5 gram peterselie fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook
  • 120 gram ui fijngesnipperd
  • 5 gram zout
  • 5 gram peper grofgemalen
  • 10 gram Franse mosterd fijn
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • 15 gram tomatenpuree
  • 40 gram tomaat in blokjes

Instructies

Voor de marinade van groene kruiden

  • Men alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Giet de marinade over de kalkoenspiesjes en laat deze 3 uur marineren.

Voor de knoflookmayonaise

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

Voor de salsa rosso

  • verwarm de olijfolie in de pan en voeg al roerend alle ingrediënten (behalve de tomatenblokjes) toe.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat het geheel even goed doorwarmen
  • Voeg tot slot al roerende de tomatenblokjes toe.
  • Laat het mengsel goed afkoelen.
  • Gril ondertussen de kalkoenspiesjes rondom gaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Tapas
Land van herkomst Nederland