Gegrilde pangasius medailions, foccacia met filet American van tonijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Compote

  • 1 eetlepel Vadouvan
  • 2 deciliter Visfond
  • 1 deciliter Witte wijnazijn
  • 100 gram Suiker
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram Sjalotten
  • 2 st Komkommer
  • 1 bos(jes) Bieslook

Filet Americane

  • Zout
  • 1 Foccacia
  • 500 gram Tonijn
  • 100 gram Eigeel gep.
  • 100 gram Sjalotten
  • 0,5 bos(jes) Peterselie
  • 100 gram Kappertjes
  • 1 deciliter Tomatenketchup
  • 2 eetlepel blanke azijn
  • Worchestersaus
  • versgemalen peper
  • Tabasco

Pangasius medaillons

  • 1600 gram Pangasiusfilet

Instructies

Voorbereiding

    Pangasius medaillons :

    • Droog de medaillons met keukenpapier en bestrijk beide zijden met olijfolie.
    • Stook een grillpan heet, bestrijk met olijfolie en gril de medaillons aan beide
    • zijden gedurende 1 minuut.
    • Leg ze op een plaat met silpad en laat afkoelen.

    Filet Americaine van tonijn:

    • Snijd de tonijn in repen en koel ze goed terug.
    • Maal de tonijn eenmaal door de fijne plaat van de worstmolen en koel weer terug.
    • Maak de sjalotten schoon en snijd deze in vieren.
    • Doe de sjalotten samen met de kappertjes in de magimix en maal ze fijn.
    • Roer dit mengsel samen met de eidooier, azijn en tomatenketchup door de tonijn.
    • Breng de filet americaine op smaak met zout, peper, worchestersaus en tabasco.
    • Zet de massa afgedekt koud.
    • Snijd de foccacia in dunne plakken op de snijmachine.
    • Bestrijk deze met olijfolie en leg op plaat met silpad.
    • Bak ze in oven van 180 graden in 8 minuten krokant en laat afkoelen.

    Compote:

    • Schil de komkommer en snijd deze zonder zaad in een fijne brunoise.
    • Pel de sjalotten en snipper deze zeer fijn.
    • Karameliseer de suiker licht en blus af met de azijn en laat de suiker oplossen.
    • Voeg hieraan toe de vadouvan en de visfond en breng geheel aan de kook.
    • Voeg de sjalotten en de komkommer toe en kook zachtjes tot de komkommer gaar is.
    • Roer dan de garnalen er door en breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

    Bereiding

      Pangasius:

      • Zet deze in oven van 160 graden gedurende 5 minuten.

      Filet Americaine van tonijn:

      • Bestrijk de foccacia met de filet americaine en garneer met sprietje
      • bieslook.

      Compote:

      • Maak de compote lauwwarm.

      Dresseren:

      • Schep een lepel compote op de borden.
      • Leg hier tegenaan de pangasiusmedaillons.
      • Leg er de foccacia met tonijn filet americaine bij.
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
      Recept categorieën Brood / Vis / Voorgerechten