Snijd 1 kg prei in ringen en rasp 300 gr aardappels grof.
Fruit de prei in 30 gr boter, voeg na 7 minuten de aardappelrasp toe en bak dit nog ± 4 minuten.
Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm (doorsnede 26 cm) met kant-en-klaar feuilletédeeg (Danone, koelvak).
Verwarm de oven voor op 185°C.
Vermeng 200 gr lamsgehakt en 300 gr rundergehakt met 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 gehakte sjalot, zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder en 1 theelepel tijm.
Vul hiermee de bodem, druk het licht aan en verdeel het prei-aardappelmengsel erover.
Klop 4 eieren los met 125 ml zure room, zout en peper en schenk dit over de taart.
Bestrooi met 100 gr geraspte oude kaas en bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.