Gehaktballetjes met brie en walnoot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 beschuit verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd]
  • 25 g walnoten in kleine stukjes
  • 500 g gehakt half om half
  • 50 g brie in dobbelsteentjes
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kneed de verkruimelde beschuit, ei, tijm, mosterd, walnoot en 1 theelepel zout en peper door het gehakt.
  • Rol met vochtige handen balletjes zo groot als pingpongballen van het gehakt.
  • Prik er met je vingers een gat in waar je stukjes brie instopt.
  • Vouw het gehakt weer dicht om de vulling en rol het voorzichtig tot een mooi balletje.
  • Schep de bloem op een bordje en rol de gevulde balletjes erdoorheen zodat ze met een laagje bloem bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een flinke lik grove mosterd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Noten / Warme hapjes