Gehaktcurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 80 gr boter
  • 1 afgestreken eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 beker bulgaarse yoghurt

Instructies

  • Hak 1 ui en het teentje knoflook zeer fijn.
  • Maak het gehakt aan met ui, knoflook, zout en peper en vorm er kleine ballen van.
  • Snijd de tweede ui in ringen, smelt de boter, fruit de ringen ui goudgeel en voeg de kerrie toe.
  • Leg de gehaktballetjes erbij en laat dit verder fruiten tot de balletjes aan alle kanten mooi bruin zijn.
  • Roer de tomatenpuree door de yoghurt en eventueel nog wat zout.
  • Giet dit bij het gehakt en uien en roer het geheel even goed door.
  • Leg de deksel op de pan en laat bij matig vuur alles zachtjes nog eens 20 minuten stoven.
  • Het gaat er schifterig uitzien, maar dat hoort zo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vlees
Land van herkomst India