Geitenkaastruffels

Allerhande maart 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten
  • 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel(s) walnotenolie
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Pistachenootjes pellen en heel fijn hakken.
  • Overdoen in diep bord.
  • Citroen schoonboenen en helft van schil eraf raspen.
  • Rozemarijnnaaldjes van takje rissen en heel fijn hakken.
  • Geitenkaas in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Citroenrasp, rozemarijn, walnotenolie en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
  • Kaas tot ca. 12 balletjes rollen en balletjes door pistachenootjes rollen tot ze rondom bedekt zijn.
  • Geitenkaastruffels op schaal leggen en minstens 1 uur in koelkast laten opstijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met dikke sneden Franse boule.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Koude Hapjes
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch